Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Az egész családom nagyon nézett, amikor ezzel töltöttem meg a csirkemellet. Egy szelet sem maradt a tálban...

Isteni! 
Ha valami igazán finomra vágysz, ne hagyd ki ezt a receptet!

Hozzávalók:

1 db csirkemell
6 szelet préselt sonka
3-4 db tojás
1 evőkanál méz
1 dl fehérbor
1 dl víz
bors

Elkészítés:

A tojásokat főzzük 10 percet, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk, ne legyen se túl vékony se túl vastag. A csirkemellet megmossuk majd megtörölgetjük egy kicsit ki is klopfolhatjuk majd elvágjuk hosszába. Ne vágjuk át teljesen, hogy tudjuk megtölteni. Befűszerezzük mind a két oldalát, majd rá rakjuk a préselt sonkát és a tojás szeleteket és feltekerjük. Próbáljuk meg szorosan feltekerni, majd kössük át egy cérnával. Egy alumínium fóliát kenjünk meg olajjal és tegyük bele a feltekert csirkemellet, tegyük tepsibe és 180 fokon süssük 30 percet. Amikor letelt a sütési idő vegyük le a fóliát, kenjük meg a csirkemellet mézzel és locsoljuk meg a borral meg egy kis vízzel és süssük ameddig megpirul. Időközben még locsoljuk meg a tepsibe csorgott szafttal. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni majd vegyük le róla a cérnát amivel átkötöztük és szeleteljük. Paprikaszeletekkel, tormával díszítve adjuk asztalra. Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések