A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bemutatjuk a zavargásokra készülő Soros bérenceket

Polgári engedetlenség blokádokkal, épületfoglalásokkal – saját bevallásuk szerint is valami ilyesmire készülnek a Soros-szervezetek különböző szereplői ősszel Magyarországon. Már megkezdődött a felkészítés, a kiképzés a józan többségben félelmet keltő akciókra.

Új varázsszóval mossa az agyakat a Soros-hálózat: ez pedig a polgári engedetlenség. A Soros-szervezetek különböző szereplői feltűnően sokat beszélnek arról, hogy forró ősz vár a kormányra. Soros György Project Syndicate hasábjain megjelent véleménycikkéből egészen nyilvánvalóvá válik, hogy törvények fölött állónak képzeli magát:  „A nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét” – fogalmazott a milliárdos tőzsdespekuláns, aki belátta, hogy a jogállami keretek között, így például parlamenti választás útján az ő emberei nem tudnak hatalomra kerülni Magyarországon, ezért ennél többre van szükség.
Gulyás Márton (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Júliusban egy egész „konferenciát” szenteltek a polgári engedetlenségnek Magyarországon, méghozzá a Soros Alapítvány által pénzelt Eötvös Károly Közpolitikai Intézet szervezésében. A programot Majtényi László, az intézet elnöke nyitotta meg, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: „Morálisan indokolható a polgári engedetlenség, amely az igazságtalan joggal szembeni ellenállás”. Majtényiék egyébként olyan szervezeteket hívtak meg erre a konferenciára, mint például a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért vagy a K-Monitor, amelyek már bejelentették, hogy „polgári engedetlenek” lesznek.
Schilling Árpád (MTI Fotó: Beliczay László)

Szintén még a nyáron a Párbeszéd Magyarországért (PM) által 2014-ben létrehozott Megújuló Magyarországért Alapítvány az ICNC (International Center on Nonviolent Conflict) segítségével Ellenállás, engedetlenség – Erőszak nélkül? címmel rendezett vitaestet, amelyen elhangzott az is, hogy nemcsak az NGO-kat (non-governmental organization – nem kormányzati szervezet), hanem a szakszervezeteket is be kellene vonni a forradalomba.

Vágó Gábor, a Soros-birodalomhoz tartozó Átlátszó korábbi újságírója távozása óta „civil aktivista” – ezt korábban már konkrétabban is kifejtette. A szintén Soroshoz köthető Gulyás Márton áprilisi festékdobálása kapcsán Vágó arról beszélt, hogy egyre radikálisabb, erőszakosabb eszközökkel fognak fellépni: „Hagyjuk már, radikális tényleg?! Ez a radikális!? Ez a radikalizmus Magyarországon ma?” Szerinte ezeknek az akcióknak szimbolizálniuk kell a bennük rejlő dühöt, például „amikor bedobálták klaviatúrával  a Fidesz-székház ablakát. Ilyen szimbolikus, kvázi erőszakos akciókra van szükség” – mondta Vágó.
Vágó Gábor (MTI Fotó: Marjai János)

Gulyás Márton a menetrendet is megadta mindehhez. Az akciók kivitelezéséhez már megkezdték a toborzást és a felkészítést, jelenleg 1500 embernél tartanak. Bár Gulyás tagadja, hogy kiképzőtáborokban készülnének az akciókra, a szintén Soros által támogatott 444.hu is arról ír, hogy az aktivisták az elméleti viták mellett gyakorlati helyzetekre, például rendőri intézkedésre is felkészülnek.

Gulyás májusban a Hír TV-nek nyilatkozta: „Abban vagyunk érdekeltek, hogy a történet legkésőbb az év végéig révbe érjen. Ám ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal, hogy Orbán Viktoréknak kikerülhetetlenül fel kell ismerniük: ha nem hátrálnak ki az álláspontjuk mögül, annak olyan súlyos ára van, amelyet nem éri meg vállalni. Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra” – magyarázta a terveik szerint október 23-án kezdődő műveletet.

A Soros-birodalom soraiba beállt Schilling Árpád rendező, a Krétakör alapítója is, aki áprilisban egy sajtónyilatkozatában azt mondta: „Nem lehet törvényes eszközzel nyomást gyakorolni a parlamentre. Vége annak a kormányzásnak, amikor az ellenzék akciói visszahatnak a kormányzati működésre”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések