A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európa sem ússza meg a Soros-terrort, Budapesten is forró őszre készülnek

Megkezdődött a kiképzés és a felkészítés a Soros-hálózatban, ahol új varázsszóval mossák az agyakat: ez a „polgári engedetlenség”. A Soros-szervezetek magyarországi szereplői feltűnően sokat beszélnek arról, hogy “forró ősz vár a kormányra, a törvényeket is át kell lépni”, sőt, az erőszak határát súroló akcióval fenyegetnek.
Soros György a Project Syndicate hasábjain megjelent véleménycikkében nyilvánvalóvá tette, hogy a törvények fölött képzeli saját fontosságát.

A nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét.” Soros belátta, hogy a jogállami mechanizmusok, így például a parlamenti választás útján az ő emberei nem tudnak hatalomra kerülni Magyarországon, ezért ennél többre van szükség, törvényességen túli eszközöket kell bevetni a polgári kormány megdöntéséhez. Erre az amerikai elnökválasztás után már láthattunk példát, amikor a baloldali vereség annyira kiverte a biztosítékot Soroséknál, hogy lázadásokat, tüntetéseket szítottak, gyújtogatásoktól és utcai összecsapásoktól sem riadva vissza. Trump eltávolításáról még mindig nem mondtak le, november negyedikére hirdették meg tüntetéssorozatukat szélsőbalos szervezetek segítségével, erről a PestiSrácok.hu írt először. 

Amerika mellett Európában is forrongásokra lehet számítani, amire már nyáron elkezdték a felkészítést.
BERKELEY, CA, 2017.április. Azóta nyilvánvalóvá vált, hogy Soros pénzelte az antifásokat. Fotó: Elijah Nouvelage/Getty Images)

Blokáddal fenyegetőznek Budapesten

A spekuláns “világboldogító hálózata” Budapesten tavasszal próbált meg polgárháborús helyzetet kirobbantani a CEU-tüntetésekkel, ennek sikertelensége után pedig egyértelművé vált, hogy “forró ősz várható”. Gulyás Márton aktivista májusban jelentette ki: ha nem érik el a választójogi törvény módosítását, blokád alá veszik Budapestet. A kormánynak október 23-ig adott ultimátumot, azt követően polgári engedetlenség veszi kezdetét. Már a nyáron el is kezdték az erre való felkészítést képzések, konferenciák segítségével. 

Bár az elmúlt időszakban is volt már példa bőben botrányos és erőszakos akciókra, gondoljunk 2013 márciusára, amikor a Fidesz-székházat foglalták el, de emlékezetes a 2014-es netadó tüntetést követő székházostrom is, csakúgy, mint a “budapesti tavasz”, a CEU-tüntetések és a Sándor-palota megrongálása. Az már a 2014-es választási kampányban is kibukott, hogy a Soros aktivistákat amerikaiak képezték ki az akciókra, akiket a milliárdos tőzsdespekuláns pénzel évek óta. Az, hogy komoly készülődés zajlik a Soros-hálózatoknál, egyértelműen látszik. Az eddigi “gyakorlatozást” most éles bevetés” követheti majd.
2014. Netadó elleni tüntetés – A fotót Csudai Sándor készítette (Magyar Hírlap)

A Soros-szervezetek felvázolt forgatókönyve tökéletesen illeszkedik a spekuláns hálózata által már hosszú évek óta szamárvezetőként használt anarchista stratégiába, melyet Saul Alinsky dolgozott ki. Alinsky értekezéseiben olyan módszereket vázol fel, melyek alkalmasak egy kormány megbuktatására választások nélkül is, ha annak politikája nem illeszkedik a szélsőségesen liberális elvárásokhoz. A módszer központi eleme a provokáció, a törvényesség határán, vagy azon túl mozgó akciók, illetve ezek következtében az „áldozattá” válás, amit tökéletesen szemléltet Gulyás Márton Sándor-palotánál lezajlott festékdobálós akciója és őrizetbe vétele. A folyamatos akciók által a lumpen, vagy szimplán naiv tömeget hergelik, igyekeznek fenntartani a figyelmét, hogy így az eszközzé váljon a kormányzat megdöntésében.

Globális támadás

Július 5-én egy egész „konferenciát” szenteltek annak, hogyan is kell polgári engedetlenségben részt venni. A Soros által bőkezűen pénzelt Eötvös Károly Intézet (EKINT) szervezésében a politikai filozófiától kezdve a jogi elméleteken át a civiltörvény bojkottjáig. A programot Majtényi László, az EKINT elnöke nyitotta meg.

Miklósi Zoltán (EKINT) a polgári engedetlenség politikai filozófiai megalapozásáról, Misetics Bálint (aktivista, szociálpolitikus) az erőszakmentes ellenállás társadalmi-politikai szerepéről, Somody Bernadette (EKINT) a polgári engedetlenség jogi megítéléséről beszéltek. Részt vett: Pardavi Márta (Magyar Helsinki Bizottság), Szabó Máté Dániel (TASZ), Léderer Sándor (K-Monitor) is.

A rendezvényen kimondták, hogy „a törvény megsértése esetén a személy tettei és döntései mögötti erkölcsi megfontolásokat is figyelembe kell venni”. Majtényi László az EKINT polgári engedetlenségről szóló gyorskonferenciája kapcsán az ATV Egyenes Beszéd c. műsorában hosszan filozofált.

Júniusban a Párbeszéd Magyarországért (PM) által 2014-ben létrehozott Megújuló Magyarországért Alapítvány az ICNC (International Center on Nonviolent Conflict) segítségével „Ellenállás, engedetlenség – Erőszak nélkül?” címmel rendezett vitaestet (valójában kiképzőtábort), erről szintén a PestiSrácok.hu számolt be elsőként. Az ICNC-ről egyébként azt kell tudni, hogy a szervezet főállásban azzal foglalkozik, hogy megfigyelje, segítse és elemezze az olyan mozgalmakat, amelyek erőszakmentesen, gyakran a polgári engedetlenség. Sok más mellett itt elhangzott az is hogy nem csak az NGO-kat, hanem a szakszervezeteket is be kellene vonni a forradalomba. 

Vágó Gábor, a Soros-eltartott Átlátszó.hu korábbi újságírója – távozása óta „civil aktivista” – ezt korábban már konkrétabban is kifejtette. A szintén Soroshoz köthető Gulyás Márton festékdobálása kapcsán Vágó arról beszélt, hogy egyre radikálisabb, erőszakosabb eszközökkel fognak fellépni:

„Hagyjuk már, radikális tényleg!? Ez a radikális!? Ez a radikalizmus Magyarországon ma? Tehát ha az ZHember elmegy Párizsba, Brüsszelbe, én tényleg számos olyan demonstráción voltam, ahol ezeket kiröhögték volna. Ez a nemzetközi mozgalmi szinten még az alja a dolgoknak. (…) Azért a magyar tüntetési kultúrának is kellene fejlődnie abban, hogy jóval több olyan performatívbb jellegű eseményre lenne szükség, ahol a korlátozott erőszak jelen van.”

Vágó szerint ezeknek az akcióknak szimbolizálniuk kell a bennük rejlő dühöt s követendő példaként a már említett, netadó kapcsán zajlott tüntetést emlegeti, amikor bedobálták klaviatúrával  a Fidesz-székház ablakát. Ilyen szimbolikus, kvázi erőszakos akciókra van szükség.”
Ez a fotó Gulyás Mártonról még 2015-ben készült, amikor a Humán Platform aktivistájaként beszélt a Humán Platform Putyin: nyet! – Európa: igen! elnevezésű tüntetésen Budapesten, Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásának előestéjén. MTI Fotó: Mohai Balázs

Kikotyogták a kiképőzőtábor titkát

Gulyás Márton a menetrendet is megadta mindehhez. Az akciók kivitelezéséhez már megkezdték a toborzást és a felkészítést, jelenleg 1500 embernél tartanak. Bár Gulyás tagadja, hogy kiképzőtáborokban készülnének az akciókra, a szintén Soros által támogatott 444.hu is arról ír, hogy az „aktivisták” „elvonulásaikon” az elméleti viták mellett gyakorlati helyzetekre, pl. rendőri intézkedés esetére is felkészülnek. A korábbi erőszakos akciók során szerzett tapasztalataikat is felhasználhatják, amit Misetics Bálint, egykori székházfoglaló külön kötetben gyűjtött össze. Ő maga elő is adta tudományát azon a kiképző akción, melyről a Pesti Srácok számolt be elsőként, sőt az ATV-ben azt is megerősítette, hogy alkalmanként tartanak képzéseket, melyeknek egy része több napos. A Lendvay utcai székházfoglalással kapcsolatban Misteics bevallotta, hogy a képzéseik részét képzi.
Áprilisban nem sikerült a kormányt meghátrálásra kényszeríteni, de nem adják fel a Soros-aktivisták – MTI-fotó

Gulyás mozgalmi emberei elsőként a választási törvény módosítását kezdeményezik, majd kitelepülnek a parlament elé. Az Agóra elnevezésű fémförmedvényt a Parlamenttel szemben állították fel, itt az ellenzék vitaesteket tart a Sándor palotát megdobáló Gulyás Márton vezetésével. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a jelenlegi kormánytöbbség nem fogja támogatni a Soros-hálózat kezdeményezését – amelynek egyetlen célja a kormány megdöntése -, ezért október 23-án Gulyásék polgári engedetlenségi mozgalmat indítanak majd. Az engedetlenség lényegi eleme, hogy büntetőjogi eljárást vonhat maga után, tehát törvénytelen. Arra is megvan azonban az elképzelésük, hogy miként bújjanak ki a jogi következmények alól.

Pont az a lényege a polgári engedetlenségi mozgalomnak, hogyha egyetlenegy ember csinálja, akkor valószínűleg azzal szemben lehetséges büntetőjogi eszközökkel eljárni.”
Ők azonban tömegesen, több tucatnyian, adott esetben akár több százan akarnak fellépni.

Ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal, hogy Orbán Viktoréknak kikerülhetetlenül fel kell ismernie: ha nem hátrálnak ki az álláspontjuk mögül, annak olyan súlyos ára van, amelyet nem éri meg vállalni. Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra.” – nyilatkozta Gulyás májusban. (Bár portálunknak ezt később letagadta).
Fotó: Horváth Péter Gyula, PestiSrácok.hu

A Soros-szervezetek természetesen összezárnak és egymást segítik azzal, hogy platformjaikon népszerűsítik a polgári engedetlenséget. Ez a közösségi médiában is észlelhető, a teljesség igénye nélkül például a Civilizáció Polgari.engedetlenseg.es.eroszakmentes.ellenallas vagy éppen a Helsinki Bizottság posztol rendszeresen az engedetlenségi mozgalom “áldásos hatásairól.”

Figyelemreméltó, hogy a kampányba még az ex-SZDSZ-es Gusztos Péter is beszállt, ő a külföldről pénzelt NGO-k átláthatóságát célzó törvény elfogadásának esetére lengette be, hogy elmennek a végsőkig.

A választásokig tartó időszakban várhatóan a Soros Györgyhöz köthető szervezetek át fogják lépni a jogállamiság határait és az erőszakos eszközöktől sem riadnak vissza annak érdekében, hogy 2018-ban a Sorossal jó kapcsolatokat ápoló baloldal megkaparinthassa a hatalmat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések