A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mark Zuckerberg Soroshoz hasonlóan világuralomra törne

Mark Zuckerberg a digitális világ Soros Györgyeként szeretne világhatalomra törni. A Facebook vezér a New York Times-ban adott interjújában arról beszélt, hogy az emberiségnek szüksége van egy „globális szuperstruktúrára” a fejlődése érdekében, bármit jelentsen is ez.
Elérkezünk lassan arra a pontra, amikor a világ legaktuálisabb problémái a vírusok rohamos mértékű terjedése, vagy éppenséggel a terrorizmussal való leszámolás lesz. 

Ahhoz, hogy ezeket megoldhassuk, mindenképp szükség van egy olyan koordinációra és összeköttetésre amelyet nem hiszem, hogy a mostani rendszer el tudna látni – mondta Mark Zuckerberg a Facebook alapítója. Állítása szerint szükség van az közösségi infrastruktúra fejlesztésre ahhoz, hogy az emberiség egy következő szintre léphessen.

Ezzel alapvetően semmi probléma nem lenne még, de – a lényeg ugyanis mindig a „de” után jön – ahogy a cikkben is olvasható a fiatal és progresszív liberális milliárdos digitális úton igyekszik újraépíteni az államberendezkedést, hasonlóan, ahogy a ”nyugati társadalmak próbálták újraépíteni társadalmat a II. Világháború után”. A Facebook vezért egy cseppet sem zavarja, hogy ő maga nem egy megválasztott politikus, akit társadalmi problémák megoldásával bízott meg a nép, de sebaj, Soros Györgynél láttuk, hogy manapság nem probléma úgy beszélni tehetős civil körökben, mint egy világhatalomra törekvő diktátor. Ha így nézzük a dolgot, elég ijesztően hat az általa tervezett „világmeváltó” projekt.

Megalománok előnyben

Zuckerberg Sorossal való összehasonlítása egy kicsit sem utal paranoiára: sorra véve a pontokat, mind a ketten politikai háttér nélkül szereznek befolyást maguknak, és mind a ketten fiatalokat tudnak megmozgatni, szinte minimális erőfeszítés nélkül, a precízen kiépített csatornáikon keresztül. 

A különbség csupán annyi, míg Soros a való életben, addig Zuckerberg a digitális-korszak kihasználásával a világhálón keresztül próbálja újra formálni kénye kedve szerint a világot „jót cselekszem,szeressetek” címszó alatt – fogalmaz a cikk szerzője. Farhad Manjoo, aki szerint Mark Z. megalomániától csöpögve beszél az önnön jövőbeli kulcsfigura szerepéről, valamint az általa létrehozott Facebook-birodalom mérhetetlen nagy jelentőségéről. Zuckerberg jobbára már belefásulni látszik a mostani világba, így jól láthatóan ki akarja bontogatni azt a szoftver-univezumot amelyet már régóta tervezget. Azonban megépíteni egy új közösségi infrastruktúrát gyakran az eddigi rendszer teljes lerombolásával jár. Sajnos, ha erőfeszítéseit siker koronázza, könnyű kitalálni, mi következik ezután: totális kontroll.

Twitter volt a királycsináló

Annak ellenére hogy a két módszer különböző, az összefonódás nagyon is jól látható, tekintve, hogy például az elmúlt időszak kormányellenes megmozdulásait Budapesten is a Facebook-on szervezték meg a Soros György által is támogatott NGO-k. A Szilícium-völgyben egyébként nem újdonság a liberális világnézet, a Twitter vezérigazgatója, Evan Williams nyilvánosan bocsánatot kért, amiért közvetett úton segített hozzájárulni Donald Trump amerikai elnök megválasztásához, miután Trump közölte, a Twitter ültette őt a Fehér Ház székébe. Williams nyíltan vállalja, tévedett, amikor úgy gondolta a világ egy jobb hely lenne, ha valahol az emberek megoszthatnák az összes gondolatukat egymással.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések