Készítsünk húsvétra ízletes töltött tojásokat.
Hozzávalók:
6-8 db tojás,
4 ek. mustár,
4 ek. tejföl,
só, bors,
friss petrezselyem,
zöld hagyma,
saláta levelek
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat, de ne túl keményre. Vágjuk félbe, szedjük ki a sárgáját. Keverjünk a tojássárgájához a tejfölt, a mustárt, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és töltsük vissza a masszát a tojásba. Salátalevelekkel és zöld hagymával díszítve tálaljuk.
Ízletes lesz a krém
Finomabb lesz a tojáskrém, ha a tejföl és a mustár mellett zöldhagymát, egy kis krémsajtot, esetleg apróra vágott sonkát is keverünk hozzá. De ízlés szerint tormával, olajos hallal, túróval, füstölt sajttal vagy akár apró magvakkal is gazdagíthatjuk.
0 Megjegyzések