Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Áfonyás-túrós sütés nélküli desszert cukormentesen

Frissítő desszertekre mindig szükség van, akkor is, ha az ember épp diétázik. Ez a túrós desszert hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így szénhidráttartalma alacsony, fehérjetartalma azonban magas - ideális megoldás, fogyókúra idején.
Hozzávalók / 12 adag

500 g tehéntúró
400 g görög joghurt
25 dkg áfonya
10 g xilit (vaníliás)
40 g xilit
2 csomag zselatinfix
1 citromból nyert citromhéj
0.5 citromból nyert citromlé

Elkészítés

Az áfonyát mossuk meg, 10 dkg-t vegyünk külön, és tegyük félre.
Turmixgépben keverjük össze a görög joghurtot a túróval, a vaníliás és a sima xilittel, a citrom héjával és levével, és a 15 dkg áfonyával.
A zselatinfixet folyamatos keverés mellett, kis adagokban keverjük a krémhez, ügyeljünk arra, hogy ne csomósodjon össze.
Ha egyneműsítettük a fentieket, akkor óvatosan keverjük a masszához az egyben hagyott (korábban félretett) áfonyaszemeket is.
Öntsük a masszát szilikonos vagy fóliával bélelt formába, és tegyük a hűtőbe 3-4 órára, de akár egy éjszakára is.
A formából kiborítva, vékonyra szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések