Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tojásleves

Jobban kedvelem az egész tojásos levest, mint a csurgatottat, így mindig ez a verzió készül a konyhámban.
Hozzávalók / 4 adag

4 db tojás
2 evőkanál finomliszt
2 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál paprikakrém
4 db babérlevél
1 tk ecet
1 tk só
2 dl tejföl
2.5 l víz

Elkészítés

A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 2,5 l vízzel felengedjük.
Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket.
Óvatosan főzzük (mert hajlamos kifutni) kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy egészben maradjanak.
Végül a tejföllel felforraljuk.
Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések