A csicsóka egy méltatlanul háttérbe szorított gumós évelő, gyógynövény. Szerencsére mostanában talán kezd ismertebb lenni. Gyógyhatását az inulennek köszönheti, amely egy növényi rostanyag, ami képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint.
Hozzávalók / 4 adag
A leveshez
50 dkg csicsóka
1 közepes db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek olívaolaj
1 l zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A levesbetéthez
2 szelet pirított bacon (vagy kolbász)
2 dkg kéksajt
1 marék dió
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk.
A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg.
Hozzáadjuk a krumplit és a csicsókát, felöntjük 1 l zöldséglevessel, ha kell sózzuk, borsozzuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, tálaljuk.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések