Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diós rácsos recept

Ez a nagyon régi remek recept párom édesanyától való. Köszönet érte.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
16 dkg mangalica zsír
10 dkg cukor
1 db tojás
1 db citrom (leve és reszelt héja vagy 1 ek ecet)
1 dl tej (vagy tejföl)
20 dkg sárgabaracklekvár (vagy málnaíz)

A töltelékhez
20 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg dió (őrölt)

Elkészítés

A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
Leborítva, pihentetjük 1/2 órát. A tésztát kétfelé osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.
A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk, tepsibe téve baracklekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
Rátesszük a következő tölteléket: A cukrot, a tojássárgájával vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojáskeményre felvert habját, elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk.
18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük, halvány színűre sütjük. Kihűlve tepsiben szeleteljük.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések