Mindig is kedveltem a keleties ízeket, ahogy megláttam ezt a receptet, tudtam, azonnal ki fogom próbálni. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel, viszonylag kevés alapanyagból, ami szintén a javára írható, és az íze is elnyerte tetszésemet.
Hozzávalók / 4 adag
hús+panír
4 db csirkemell filé
3 db tojás
1 bögre kukoricaliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szósz
6 ek szójaszósz (1/3 bögre)
1 bögre barna cukor
2 dl ananászlé
1 gerezd fokhagyma
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 evőkanál kukoricakeményítő
10 dkg ananász (feldarabolt)
Sütőzsiradék
Minden fázishoz
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
hús+panír
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk fel. Aztán sózzuk, borsozzuk.
Egyik tálba üssük bele a tojásokat, és verjük fel. Másik tálba tegyük a kukoricalisztet.
A húsdarabokat hempergessük először a lisztbe, majd a tojásokba, és végül a felforrósított olajba. Pár perc alatt világosbarnára sülnek.
Szedjük ki őket, és tegyük át egy sütőedénybe.
szósz
Keverjük össze egy tálban a szósz hozzávalóit, és öntsük rá a kisütött, várakozó csirkedarabokra.
180 C°-ra előmelegített sütőben lefedés nélkül 1 órán át süssük, negyed óránként óvatosan átkeverve.
Főtt rizzsel tálaljuk. Tetejére újhagyma zöldjét szórjuk díszítésképpen.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések