Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű vegyes zöldségleves

A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó meleg leves, akár a főétkezést is tudja pótolni, felmelegítve egyben a testet és a lelket is.
Hozzávalók / 4 adag

1 db kisebb brokkoli
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
1 db leveskocka (zöldségleves)
1 szál petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 l víz

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, a brokkolit apró rózsáira szedjük, a megpucolt brokkoli szárrészt, a répákat karikázzuk, a hagymát és a karalábét kockázzuk fel.
A hagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk, majd rátesszük s zöldségeket (először a répát, karalábét, majd a brokkolit) és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
Leveskockával, sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel ízesítjük, majd fedő alatt főzzük (kicsit tovább, mint fogkeményre).

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések