Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajjal sült pisztráng zöldfűszeres tartárral recept

Másfél órával a vásárlás után sütöm a pisztrángot. A pisztráng esetében ez akkora szerencse, hogy nem is elmondható. A pisztráng igazán csak frissen jó.
Hozzávalók / 2 adag

A halhoz
50 dkg pisztráng
10 dkg vaj
30 dkg burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A mártáshoz
2 db tojássárgája
2 dl napraforgó olaj
1 ek mustár
1 tk só
1 ek cukor
1 citromból nyert citromlé
1 dl fehérbor (száraz)
1 dl habtejszín
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 csokor kapor

Elkészítés

A pisztrángot kibelezzük, citromlével locsoljuk a belek helyét.
Egy órán át állni hagyjuk.
Eközben meghámozzuk a krumplit. Kivajazzuk a tepsit, beleszeljük a krumplit. (Nem irdalom a pisztrángot, mert úgy gondolom, kiszárad az irdalástól.)
Az óra leteltével a tepsibe fektetjük a krumpli mellé a halat.
Sózzuk.
Olvasztott vajjal bőven locsoljuk a halat és a krumplit is.
Forró sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a fűszerezett tartárt:
A tojássárgákhoz 1 tk mustárt adunk, majd a kisrugóssal való állandó keverés mellet hozzáadjuk az olajat.
Amikor a majonéz összeállt, hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt, a citromlét, a bort, a cukrot, a tejszínt (a tartárban tejfölt adunk, vigyázat!).
Adjuk az apróra vágott fűszereket, borsot darálunk, keverünk.
Kóstoljuk, kész.
Tálalunk.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések