Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejfölös csirkeraguleves

Már sok ilyen receptet találtam, most gondoltam, elkészítem a saját veziómat.
Hozzávalók / 4 adag

1 db csirkemell (csontos)
5 közepes db burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
0.5 db paradicsom
1 teáskanál paprikakrém (csemege)
2 db babérlevél
1 db gombakonzerv
1 kis fej vöröshagyma (a gombához)
3 db leveskocka
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
0.5 csokor petrezselyem (vágott)
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 l víz

Elkészítés

A csirkemellett kicsontozzuk, és a filéket kockára vágjuk.
A felaprított hagymán és fokhagymán olajjal fehéredésig pirítjuk a csirkemellet.
Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, és belekeverjük a paprikakrémet.
Megszórjuk pirospaprikával, beletessszük a babérlevelet.
Felöntjük kb 3 dl vízzel, és beletesszük a karikára vágott petrezselymet és répát.
5 perc múlva mehet bele a felkockázott burgonya.
Teszünk bele 3 tyúkhúsleveskockát, sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele egy kis ételízesítőt.
Közben  a gombát egy másik edényben apróra vágott hagymával olajon megfuttatjuk, majd ezt is beleöntjük a készülő levesbe.
Felöntjük még vízzel, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem fő. (Valószínűleg a sárgarépának kell a legtöbb idő.)
Habarást készítünk a lisztből és a tejfölből, majd ebbe belemerünk a meleg levesből 1-2 merőkanállal, és beleöntjük lassan a levesbe. 
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések