Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokis-mogyoróvajas süti

Stahl Judit műsorában láttam ezt a szupergyors, finom receptet. Lefeleztem, mert elsőre elégnek gondoltam a felét is, de legközelebb nem teszem. Az eredeti receptben csokis mogyorókrém szerepel, de azt leváltottam, mert nem szeretjük. Az igen sok cukrot is így tudtam felezni, hogy gyümölcscukrot használtam helyette. Nagyon finom, lágy, szájban elomló, ízletes tészta volt a végeredmény.
Hozzávalók / 9 adag

5 dkg finomliszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg mogyoróvaj
10 dkg vaj
3 db tojás
10 dkg gyümölcscukor

Elkészítés

Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
A lágy vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a szobahőmérsékletű mogyoróvajat, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is.
Végül a liszt is belekerül.
Egy 25x25 cm-es brownie sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt alul-felül sütésen megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Vigyázzunk, ne süssük túl. Akkor jó, ha még puha a teteje, de a beleszúrt fogvájóra már nem tapad tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések