Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában

Régóta szemezek a neten fellehető számos, jobbnál-jobb quiche recepttel. Nem bírtam tovább: beszereztem a megfelelő pitetálat a napokban. Elsőre inkább a biztos utat választottam, és leveles tésztával próbálkoztam. (Nem utolsó sorban azért is, mert nagyon szeretem…). 
Hozzávalók / 4 adag

1 csomag leveles tészta
20 dkg juhsajt
1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 ek vaj
1 dl fehérbor (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
100 ml főzőtejszín
50 ml tej
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát.
Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben (kb 180 fokon) kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja az eredeti formáját.)
Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A póréhagymát, fokhagymát vékonyra szeleteljük, megfuttatjuk egy kis vajon, megöntözzük borral, hozzáadjuk a tejszínt, tejet, keményítőt, szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
Lekapcsoljuk a tüzet alatta, és belereszeljük a juhsajtot. (Kicsit félretehetünk belőle, hogy a végén a tetejét megszórjuk vele.) Hozzákeverjük a két elkevert tojást.
Az egész masszát a tésztára önjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot is.
20 percre visszatesszük a sütőbe, míg szép aranyszínű lesz a teteje.
Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések