Ez a leves gyorsan elkészíthető, nem utolsó sorban pedig maradék sajtokat is felhasználhatunk hozzá, melyek már egy ideje hűtőnkben pihentek.
Hozzávalók / 6 adag
Sajtleves
2 l alaplé (legjobb lenne a csontlé, ennek hiányában használhatunk leveskockát is)
150 g tömlős krémsajt
200 g edami sajt
100 g parmezán sajt
szerecsendió ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
4 evőkanál étkezési keményítő
Crouton
200 g kenyér (Lásd: fűszeres kenyérkockák receptemben)
1 teáskanál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
Forraljuk fel az alaplét, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt, valamint a krémsajtokat. Ízesítsük szerecsendióval, fehér borssal, ellenőrizzük mennyire sós. Ha szükséges, sózzuk.
Amikor kialakult a megfelelő, sajtos íz, egy kisebb keverőtálba tegyünk keményítőt, keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a levesünkhöz. Lassan forraljuk, ameddig a kívánt sűrűséget elérjük.
Tálaljuk a levest forrón a croutonnal. Díszíthetjük aprított petrezselyemmel, snidlinggel.
0 Megjegyzések