Igazi békebeli klasszikus, amit egyszerűen lehetetlen abbahagyni!
Hozzávalók / 8 adag
50 dkg finomliszt
25 g friss élesztő
2 ek cukor
1 ek só
2 ek tejföl
3 ek sertészsír (olvasztott)
2.5 dl tej
5 dkg vaj (olvasztott)
2 ek só (nagy szemű, tengeri)
1 db tojás
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzákanalazzuk a tejfölt, és ráöntjük az olvasztott zsírt és a langyos tejet. Kicsit átkeverjük fakanállal, majd a kezünkre váltunk, és puha, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és egy órán át kelesztjük langyos helyen.
Ha kész, kettévágjuk, és lisztezett munkafelületen mindkét bucit félujjnyi köralakra nyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, és finoman megsózzuk.
12 szeletet vágunk belőle, és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük tojással, megszórjuk nagy szemű, tengeri sóval.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések