Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Pancho torta, egy ellenállhatatlan desszert, amivel nem lehet melléfogni!

A Pancho torta számtalan módon elkészíthető, mi most egy különleges variációt mutatunk, ami banánnal és joghurttal készül.
Hozzávalók a kakaó nélküli laphoz:
1 bögre kefír,
1 tojás,
1 bögre cukor,
1 bögre liszt,
1 kiskanál szódabikarbóna.

Hozzávalók a kakaós laphoz:
1 bögre kefír,
1 tojás,
1 bögre cukor,
1 bögre liszt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a krémhez:
600 g banánízű joghurt,
4-5 banán.

Hozzávalók a bevonathoz:
4-5 banán,
200 g banánízű joghurt,
100 g csokoládé,
2 evőkanál olaj,
dió.

Elkészítés:

Melegítsük be a sütőt 180 fokra. A kefirt töltsük egy mélyebb tálba adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a lisztet és a szódabikarbónát és kavarjuk jól össze.
Tegyük a masszát egy 24 cm átmérőjű papírral bélelt tortaformába. Ugyanígy készítsük el a kakaós lapot is. Süssük 180 fokos sütőben mind a két lapot, majd hagyjuk a formában kihűlni.

Az egyik lapot vágjuk el kettőbe, az lesz a torta alja. Tegyük ezt a tortalapot egy tálcára. A másik tortalapot és a megmaradt fél lapot vágjuk fel nagyobb kockákra.
Tegyük a tésztakockákat egy nagyobb tálba, vágjuk fel a banánt karikára és tegyük a felkockázott tésztához, öntsük rá a 600 g joghurtot és keverjük össze.
Tegyük ezt a keveréket a tálcán lévő tortalapra és formázzuk kupola alakúra. Öntsük rá a joghurtot (200 g) a kupola formájú tésztára, kenjük el, hogy egyenletes legyen és tegyük hűtőbe legalább néhány órára, de egész éjjel is pihentethetjük.
Olvasszuk meg a csokoládét gőz fölött, öntsük hozzá az olajat és keverjük jól össze. A banánt hosszában vágjuk ketté és mártsuk bele a felolvasztott csokoládéba az egyik oldalát minden banándarabnak, majd ragasszuk a tortához (mivel a torta hideg, a csokoládé lehűl 5 másodperc alatt és a banán nagyon jól hozzáragad a tortához)

Öntsük rá a megmaradt csokoládét a tortára. Szórjuk meg a torta tetejét darált dióval (mi mogyorót és mandulát használtunk). Hagyjuk, hogy a csokoládé megkeményedjen, utána szeleteljük.
Jó étvágyat!

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések