Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Felül ropogós, alul puha almás sütemény!

Képzeld el, amint teázás közben a gondos háziasszony kinyitja a sütőt, és az akkor éppen elkészült, illatos, meleg süteményt kiteszi az asztalra. Lehet-e jobbat elképzelni?
Most te is meglepheted szeretett családodat (természetesen magadat is beleértve) egy ilyen finomsággal, mert az utcameberek most megosztják veled ennek a csodás almás süteménynek a receptjét.

Hozzávalók:

250 ml kefir
100 ml víz
50 dkg liszt
fél teáskanál só
50 ml napraforgóolaj
9 evőkanál cukor
10 gramm száraz élesztő
2 tojás
2 alma
fél teáskanál fahéj
fél evőkanál citromlé

Elkészítése:

Egy nagyobb tálba tegyük bele a hozzávalókat, azaz a kefirt, a vizet, a sót, a 6 evőkanál cukrot, 1 tojást, az olajat, és az élesztőt. Jó alaposan keverjük össze. Ezután a lisztet kis adagokban adjuk hozzá, és gyúrjunk a masszából tésztát.

A tésztára terítsünk egy tiszta konyharuhát vagy törölközőt, majd 30 percre tegyük félre pihentetni meleg helyre.

A töltelékhez tisztítsuk meg az almákat, majd vagy vágjuk nagyon apróra, vagy reszeljük le. Adjunk hozzá két evőkanál cukrot, a fahéjat és a citromlevet.

Másodjára is gyúrjuk át a tésztát. Ezután a tésztát sodorjuk vékonyra.

Kenjük rá az almás tölteléket, majd tekerjük fel, ezután pedig vágjuk a megfelelő darabokra.

A darabokat óvatosan helyezzük az előzőleg kivajazott tepsibe, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten (kb. 10 perc) a melegen, amíg a sütő kellően bemelegszik.

A süteményeket a sütés előtt kenjük be felvert tojással, és szórjunk rájuk egy kevéske cukrot. 200 fokos sütőben 30 percig süssük.

Ez a fantasztikus sütemény mindenkinek ízleni fog; felül ropogós, alul puha. Akkor a legfinomabb, ha kicsit várunk, amíg kihűl, ekkor késsel könnyen szétválaszthatjuk őket egymástól. Oszd meg ezt a receptet barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy az ő otthonukba is meleget és csodás illatokat hozhasson ez a csodás sütemény.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések