Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pácolt, fokhagymás csirkemellfilé póréhagymás-currys rizzsel recept

Ízes és könnyű vacsora, avagy ebéd. Fantáziámat kicsit megmozgatva készítettem meglévő alapanyagokból.
Hozzávalók / 2 adag

Pácolt csirkemellfilé
40 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma (nagyobb gerezd)
1 ek dijoni mustár (csapott)
1 dl sherry (medium)
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 dl habtejszín

Póréhagymás-currys rizs
1 bögre basmati rizs (2 dl)
1 ek olívaolaj
1 db póréhagyma (ca. 20 cm, zöldjével)
1 ek vaj (póré dinszteléséhez)
curry por ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2.5 dl víz

Elkészítés

Pácolt csirkemellfilé
Leöblítjük, letöröljük, és hosszabb csíkokra felvágjuk a csirkemellfilét. Egy porcelántálba tesszük, és apróra vágott fokhagymával, sóval-borssal, mustárral, olívaolajjal és a sherryvel összekeverjük, s ca. 20 percig pihentetjük.
Forró olívaolajon hirtelen megpirítjuk, közben állandóan mozgatjuk, fordítjuk. Legvégén összeforraljuk a tejszínnel. (Ízles szerint ez lehet több, mint 1 dl.)

Póréhagymás-currys rizs
Egy ek olívaolajat felhevítünk, ebben fehéredésig, pár percig kevergetjük a rizst, majd felöntjük 2.5 dl vízzel. Ekkor meg megkeverhetjük, hogy ne ragadjon le, majd nagyon mérsékelt lángon, félig lefedve főzzük, míg a víz le nem főtt róla.
Közben vágjuk fel a póréhagymát hosszában, így karikázzuk. A forró vajon megpároljuk, majd az elkészült rizshez keverjük óvatosan. Curryport szórunk rá, borsozzuk, sózzuk. Előmelegített tányéron adjuk a fokhagymás csirkemellfiléhez.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések