Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Citromkrém sűrített tejjel recept

A pohár aljára tehetünk egy réteg morzsolt kekszet kevés olvasztott vajjal elkeverve. Ha nagyobb kontrasztot akarunk a krém és a tejszín között, a citromos krémet színezhetjük pár csepp sárga étel színezővel is. Én most gránátalma-maggal megszórva tálaltam, de tálalhatjuk málnával vagy eperrel is.
Hozzávalók / 6 adag

400 g sűrített tej (cukrozott)
300 ml habtejszín
120 ml citromlé (frissen csavart)

Elkészítés

A sűrített tejet a citromlével kézi mixerrel homogén krémmé keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd 2/3-át a citromos krémhez kavarjuk. A krémet elosztjuk 6 pohárba.
A maradék tejszínt nyomózsákba kanalazzuk, és a krémre pöttyöket nyomunk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések