Ha fogyókúrázol, el se olvasd!
Hozzávalók:
7 db tojásfehérje
6 evőkanál víz
30 dkg cukor
10 dkg egész mák
10 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szalagáré (szalalkáli)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
7 db tojássárgája
10 evőkanál cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
1 csomag háztartási keksz
1-2 evőkanál nescafé
a tetejére:
10 dkg csokoládé
Elkészítés:
A hét tojásfehérjét a vízzel és a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákot (darálatlan), a kókuszreszeléket, a lisztet és a szalalkálit.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és lassú tűzön (kb. 180 fokra előmelegített sütőben) kb. 30 percig sütjük (a sütés ideje a sütő teljesítményétől is függ).
Ha a tészta kihűlt, az alábbi krémmel kenjük meg.
A pudingport a liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Ha már kihűlt, belekeverjük a margarint. A kapott krém háromnegyed részét rásimítjuk tésztára, majd kirakjuk egy sor háztartási keksszel.
A maradék krémbe keverjük a nescafét, és a tetejére kenjük. A tetejét a vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval kenjük be.
Hozzávalók:
7 db tojásfehérje
6 evőkanál víz
30 dkg cukor
10 dkg egész mák
10 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szalagáré (szalalkáli)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
7 db tojássárgája
10 evőkanál cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
1 csomag háztartási keksz
1-2 evőkanál nescafé
a tetejére:
10 dkg csokoládé
Elkészítés:
A hét tojásfehérjét a vízzel és a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákot (darálatlan), a kókuszreszeléket, a lisztet és a szalalkálit.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és lassú tűzön (kb. 180 fokra előmelegített sütőben) kb. 30 percig sütjük (a sütés ideje a sütő teljesítményétől is függ).
Ha a tészta kihűlt, az alábbi krémmel kenjük meg.
A pudingport a liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Ha már kihűlt, belekeverjük a margarint. A kapott krém háromnegyed részét rásimítjuk tésztára, majd kirakjuk egy sor háztartási keksszel.
A maradék krémbe keverjük a nescafét, és a tetejére kenjük. A tetejét a vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval kenjük be.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések