Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mákos kekszes krémes

Ha fogyókúrázol, el se olvasd!
Hozzávalók:

7 db tojásfehérje
6 evőkanál víz
30 dkg cukor
10 dkg egész mák
10 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szalagáré (szalalkáli)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
7 db tojássárgája
10 evőkanál cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
1 csomag háztartási keksz
1-2 evőkanál nescafé

a tetejére:
10 dkg csokoládé

Elkészítés:

A hét tojásfehérjét a vízzel és a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákot (darálatlan), a kókuszreszeléket, a lisztet és a szalalkálit.

A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és lassú tűzön (kb. 180 fokra előmelegített sütőben) kb. 30 percig sütjük (a sütés ideje a sütő teljesítményétől is függ).

Ha a tészta kihűlt, az alábbi krémmel kenjük meg.

A pudingport a liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Ha már kihűlt, belekeverjük a margarint. A kapott krém háromnegyed részét rásimítjuk tésztára, majd kirakjuk egy sor háztartási keksszel.

A maradék krémbe keverjük a nescafét, és a tetejére kenjük. A tetejét a vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval kenjük be.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések