Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Köménymagleves burgonyával

Ezt a receptet édesanyámtól tanultam. Könnyű és finom.
Hozzávalók / 4 adag

2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt (finom)
1 ek köménymag
1 közepes db vöröshagyma
1 kk fűszerpaprika
8 közepes db burgonya
1 db tojás

Elkészítés

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, beledobjuk a köménymagot és a pirospaprikát.
Feleresztjük 2 l hideg vízzel és felforraljuk.
Sózzuk, belefőzzük egészben a hagymát (amit tálalás előtt kidobunk).
A burgonyát apró kockákra vágva belefőzzük.
Amikor megfőtt a burgonya, 1 tojást felverünk és a fővő levesbe öntjük, közben folyamatosan keverjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések