Gyorsan kellett holnapra levest főznöm. A SPAR-ban szép karfiolt vettem és ez a leves nekem mindig gyorsan kész lett és finom volt. A tejszínes megoldás csak röpke ötlet volt, de nem rontotta el. Tudom, nagyon sok karfiolleves recept van, de gondoltam hátha ilyen egyszerűen nem ismeri valaki.
Hozzávalók / 6 adag
4 nagy db sárgarépa (felkarikázva)
1 közepes fej karfiol (rózsákra szedve)
1 kis fej vöröshagyma (apróra vágva)
4 ek napraforgó olaj
2 púpozott ek finomliszt
ételízesítő ízlés szerint (vagy só)
2 db leveskocka (opcionális)
10 dkg tészta (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
1 kk fűszerpaprika (ízlés szerint)
petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)
0.5 dl főzőtejszín
2 l víz
Elkészítés
Egy leveses fazékba teszünk 2 ek olajat és a hagymát, majd a sárgarépát. Kis ideig pároljuk, megszórva az Ízvarázzsal. Felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük a karfiolt, belemorzsoljuk a leveskockát és megfűszerezzük igény szerint.
Amikor már majdnem puhák a zöldségek, belefőzzük a levestésztát.
Világos rántást készítünk 2 ek olajból és a lisztből, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kis vízzel. (Ha van és szeretjük, itt lehet beletenni a tejszínt a rántásba.)
Besűrítjük a levest és kicsit még főzzük. Megkóstoljuk és ha jó, rászórjuk a petrezselymet és lezárjuk a levest.
0 Megjegyzések