Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Burgonyás puffancs

Nincs bajom a sült krumplival, de a fülemen jön ki...  alternatívát szerettem volna. Több recept vegyítéséből jött létre ez a puffancs, szaftos hús mellé köretnek.
Hozzávalók / 4 adag

70 dkg burgonya
3 db tojás
10 dkg cheddar sajt
5 dkg bacon
2 ek metélőhagyma
1 kávéskanál só
négyszínű bors ízlés szerint
2 dkg parmezán sajt (tetejére)

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, és darabosra törjük.
Beleütjük a 3 tojást, és elkeverjük.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a kockázott bacont, a felaprított metélőhagymát és a reszelt cheddar sajtot (na jó, trappistával is jó...), és összekutyulunk mindent. Nekem volt itthon egy evőkanálnyi maradék zöldfűszeres sajtkrémem, azt is beletettem, de ezt elhagyható.
Muffinformába kanalazzuk, a tetején elosztjuk a parmezánt, és előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések