A sok nyers, vegan süti után valami rendesen cukros cuccra vágyott a család. Elolvastam pár túrótorta, tejkrémes szelet receptet, de egyikbe se szerettem bele. Végül kislányommal nekiláttunk valaminek, és remek tejszelet lett belőle. Ráadásul gluténmentesen.
Hozzávalók / 12 adag
"piskóta"
3 ek csokoládés pudingpor (gluténmentes)
3 ek cukor
3 db tojás
krém
500 g tehéntúró
6 dl tej
2 evőkanál kukoricakeményítő
6 csapott ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 ek tejszínhab (ha nincs, hab nélkül is jó a tejszín)
1 tasak vaníliás pudingpor (gluténmentes)
Elkészítés
"piskóta"
A hozzávalókból teljesen hagyományosan piskótát készítünk: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgáját a cukorral pedig fehéredésig keverjük. A habot a masszával és a pudingporral óvatosan összekeverjük.
A tepsi aljára terítjük (kb 20*30 cm), egyetlen réteg kell csak nekünk (persze lehet bonyolítani, de én erre cseppet sem vágytam).
krém
A túrót a tejszínhabbal krémesre berregjük. Én ezt simán habverővel tettem. Ha még krémesebbre szeretnénk, az aprítógép lesz a mi barátunk.
A tejből, 3 ek cukorból, pudingporból és a keményítőből jó sűrű pudingot főzünk.
Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd ha már szobahőmérsékletű, hozzáadagoljuk a túrókrémhez. Szép sima krémet habverőzünk belőle.
A piskóta tetejére simítjuk, és pár órára hagyjuk a hűtőben teljesen megdermedni.
0 Megjegyzések