A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Generációk estje ’Special’ – Alkotó testvérek a Hadik Irodalmi Szalonban

Időpont: 2017. március 22. szerda 19.00
A Hadik Irodalmi Szalon 2017. márciusi rendezvénye egy korábban elindított sorozat, a Generációk estje újabb programja. Egy sikeres színészcsaládba beleszületni, majd magát a színművészetet, a kiskortól megismert teremtő varázslatot választani - vajon egyértelmű, vagy nehéz döntés? Képzőművész családban egyértelmű a vizualitáshoz való vonzódás? Könnyű vagy nehéz alkotók szülők mellett önálló világot teremteni? S ha a testvérek közül mindketten művészek lesznek? Milyen a világa az alkotó testvéreknek? Március 22-én Haumann Petrával és Mátéval, valamint Barabás Zsófiával és Lőrinccel beszélgetünk a Hadik Irodalmi Szalonban!

2012 októberében, egy hagyományt elindítva Generációk estjét tartottunk. Alapvető ötletünk és célunk az volt, hogy különböző választ találjunk, kapjunk a gyerekkorunk óta bennünk levő kérdésre: azon kívül, hogy arcot, testet, mozdulatot vagy tekintetet öröklünk őseinktől, nagyszüleinktől vagy szüleinktől, vajon sorsot, döntés-reakciókat, választásokat és életpálya-vonzalmat is hordozunk a vérünkben?  Jobban figyelnek ránk, ha művész valamelyik felmenőnk?  Egyértelmű, hogy a pálya, melyet otthon szüleinknél látunk, a mi életünket is befolyásolja? 

A Generációk estjén számtalan alkotó apa és fia, anya és lánya volt már vendégünk, március 22-én ezt a sorozatot folytatjuk, de kicsit másképp. Alkotó testvéreket hívunk vendégül, és mutatjuk be az ő életüket, munkájukat, családjukat és karrierjüket. Az esten beszélgető párok vetítéssel, zenével színesítve mutatják be életüket, családi és akár egymáshoz kapcsolódásukat.

Vendégeink: 
- Barabás Zsófia festőművész
- Barabás Lőrinc trombitaművész, zeneszerző
- Haumann Petra színművész
- Haumann Máté színművész

Haumann Petra & Haumann Máté

Vendégünk lesz a legendás apa, Haumann Péter két tehetséges gyermeke: Haumann Petra és Haumann Máté színművészek.

Most éppen mindhárman szerepelnek egy színpadon, egy darabban, Moliére A fösvény című előadásának - melyben ők hárman alakítják a főszerepeket. 

 Apjuktól jó adag önfejűséget és makacs igényességet örököltek. Ebben egyformán Haumannok, holott elég különbözőek, bár le sem tagadhatnák, hogy testvérek. Méghozzá jó testvérek. – nyilatkozták egy interjúban.

Barabás Zsófia & Barabás Lőrinc

A testvérpár édesapja Barabás Márton Munkácsy Mihály-díjas magyar festő, szobrász. „Műtermi miliőben nőttünk fel a testvéreimmel. Édesapám is képzőművész, így a mindennapokban mi is ezt az életformát láttuk.” – nyilatkozta Zsófia egy interjúban. Ő kiskorától a teremtett képhez vonzódik, mg testvére, Lőrinc tizenkét évesen kezdett trombitázni tanulni.

Háziasszony: Juhász Anna
Esemény a Facebookon:
https://www.facebook.com/ events/1444303528936292/
További információ: www.facebook.com/hadikszalon

Belépő. 1000 Ft
Az eseményre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna.irodalmiszalon@gmail.com címen.
Helyszín: Hadik / Budapest, Bartók Béla út 36.
További információ: Juhász Anna: +3670/564.71.24

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések