A legtöbb leves természetesen nagyon egészséges és remek folyadékbevitel. Én juhbeles virsliből készítettem, és nagyon finom....
Hozzávalók / 3 adag
1 közepes db kelkáposzta
20 dkg juhbeles virsli (4 db)
2 ek disznózsír
1 közepes db vöröshagyma
2 csapott ek finomliszt
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fűszerpaprika
4 ek tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál ételízesítő
1 kk majoranna
2 l víz (kb)
Elkészítés
A kelkáposztát csíkokra vágjuk. Felengedjük vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor forr, megsózzuk. Fedő alatt 30-40 percig főzzük. Majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ételízesítőt, borsot, majorannát.
Zsírban üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a lisztet hozzátéve együtt pirítjuk. Fűszerpaprikát belekeverjük, kevés vízzel felöntjük, majd a levest berántjuk vele. Jól elkeverjük. A virsliket karikákra vágjuk, beletesszük.
10 percnyi főzés után a tejfölt vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel besűrítjük. Pár percet még főzzük, és melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések