Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával recept

Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.
Hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók a csirkéhez
1 db csirkemell filé
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 dl csirke alaplé
200 ml főzőtejszín
5 levél bazsalikom (nagyobb)
1 csapott ek finomliszt
himalája só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

Hozzávalók a körethez
1 kg burgonya
3 ek olívaolaj
himalája só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
1 szál rozmaring

Elkészítés

A csirkemellet kockára vágjuk. Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk.
Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a hús, tűzről levéve megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejszínnel.
Hozzáadjuk a felaprított bazsalikom leveleket, ízesítjük szerecsendióval. Jól kiforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. 10 percig sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
Sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal.
Beleöntjük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Megszórjuk a rozmaring levelekkel, összeforgatjuk.
Sütőben 1 óra alatt megsütjük. Közben átforgatjuk.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések