Személy szerint nagy kedvelője vagyok bármely formában a fokhagymás ételeknek.
Hozzávalók / 4 adag
Leves
45 gerezd fokhagyma
2 kis fej vöröshagyma
20 dkg burgonya
9 dl zöldség alaplé
1 ek petrezselyem
1.5 dl főzőtejszín
50 g vaj
3 ek olívaolaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Bagett
20 dkg bagett
10 g vaj
10 dkg füstölt sajt
1 csipet petrezselyem
Elkészítés
Fogunk egy kisebb sütőformát, a fokhagyma felét pucolatlanul, meglocsolva olívaolajjal, sózva, borsozva, majd alufóliával betakarva a sütőben 30 percig sütjük.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, majd megpirítjuk a vajon. Beledobjuk a friss petrezselymet, kockázott burgonyát, a meghámozott nyers és sült fokhagymagerezdeket. Felöntjük a zöldség alaplével, felforraljuk, és 30 percig fedő alatt főzzük.
Ekkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és összeforraljuk. Sózzuk, őrölt fekete borssal ízesítjük.
A bagettet félbevágjuk, vajjal megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, csipetnyi petrezselyemmel, és 200 fokos sütőben 10 percig pirítjuk.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések