Már régóta vágytunk enni valami hagyományos nagyi-féle sütit, ez sült ki belőle. Engem személy szerint egyébként gyermekkorom nagy, vidéki lagzijainak ízeire is emlékeztet
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
25 dkg margarin
A töltelékhez
40 dkg dió (darált)
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
10 dkg lekvár/ dzsem (savanykás)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem ilyenem nincs, úgyhogy tökéletesen megfelelt a muffinsütőf is.)
A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések