Sima, egyszerű zöldségleves csiperkegombával gazdagítva. Kis adag, 2-3 főre kalkulált recept.
Hozzávalók / 3 adag
15 dkg gomba
1 közepes db sárgarépa
1 kis db fehérrépa
1 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 közepes db burgonya
1 kávéskanál só
1 csipet fekete bors
0.5 db leveskocka (zöldségleves-kocka)
5 dkg eperlevél tészta
6 dl víz (kb.)
Elkészítés
Megtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük.
A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, pár percig pirítjuk, majd felöntjük bő fél liter vízzel. Hozzáadjuk a fél leveskockát (zöldségleves a legjobb, húsleveskocka is lehet), 1 tk sót, kevés őrölt borsot.
10-15 perc alatt félig megpuhulnak a répák és krumpli, ekkor hozzáadjuk a közben megtisztított és felszeletelt gombát. Szükség szerint sózzuk és vizet pótolunk. Alacsony lángon 15-30 perc alatt készre főzzük.
Ezalatt egy másik edényben a szokásos módon a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A főzés végén a leveshez adjuk, de elkülönítve is tálalhatjuk.
0 Megjegyzések