Egy nagyon egyszerű, mutatós sütemény. Egy 26 cm átmérőjű tortaformához a mennyiségeket duplázzuk meg.
Hozzávalók / 6 adag
500 g tehéntúró (krémes)
100 g krémsajt
100 g cukor
90 ml napraforgó olaj
2 db tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk vaj
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát a vajjal kikenünk és a zsemlemorzsával kiszórjuk.
A túrót, krémsajtot, cukrot, olajat, pudingot és a tojásokat simára kavarjuk. A masszát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákavarjuk a kakaót.
A kétféle tésztát a középről indulva az előkészített formába töltjük úgy, hogy felváltva kb. 1 ½ ek. natúr, majd 1 ½ ek. kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a forma oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
0 Megjegyzések