Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Répaleves recept

Valahogy sosem tudtam elképzelni vagy gondolni, hogy létezhet répaleves. De megláttam, és kicsit átalakítva elkészítettem. Persze gondoltam, hogy Á. nem fogja megenni, mert hát ez mégis csak nem "férfi kaja", de készítsétek csak el, szerintem nagyon finom "női kaja".
Hozzávalók / 2 adag

7 közepes db sárgarépa
2 csipet só
bors ízlés szerint
250 ml főzőtejszín
1 közepes db vöröshagyma
5 g vaj
400 ml víz
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát a vajban.
Pucoljuk meg és szeleteljük fel a répát.
Tegyük a répát a hagymára, és öntsük fel vízzel.
Addig főzzük, amíg a répa puha nem lesz.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegetával.
Ha megpuhult, felöntjük a főzőtejszínnel, és egyneművé turmixoljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések