Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Tárkonyos zöldségleves

Tejszín, tejszín, tejszín... Imádom mindenben. Ez ilyen itthoni mindent bele leves. 
Hozzávalók / 2 adag

5 dl szárnyas alaplé
15 dkg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
10 dkg karfiol
10 dkg tarhonya
1 kis db sárgarépa
2 dl főzőtejszín
0.25 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk.
A hagymát összevágjuk, feltesszük egy kanál olajon párolódni, majd rátesszük a darabokra vágott gombát. Meghintjük egy kis kanál sóval, és megborsozzuk. Közepes lángon addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Ez elkészült.
A répát karikákra vágjuk, és a borsóval együtt a hideg húslevesbe tesszük, majd odatesszük főni, és egy kis tárkonnyal és fokhagymával ízesítünk.
Amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, beletesszük a karfiolt és a tarhonyát.
Amikor minden megfőtt, mehet bele a pirított gomba és a tejszín.
Ha ezzel felforrt, levesszük a tűzről, és citromlével beállítjuk az ízét. Nem minden citrom egyforma, ezért érdemes közben kóstolgatni a levest.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések