A párom anyukája kiselejtezett rengeteg főzős újságot. Én pedig lecsaptam rájuk. Ezt a receptet egy Blikk Nők Konyha magazinban találtam, de kissé átalakítottam. Az enyémről hiányzott az aszalt paradicsom, de legközelebb paradicsommal fogom készíteni, mert nagyon illik hozzá.
Hozzávalók / 2 adag
A kuszkusz Elkészítéséhez
15 dkg főtt kuszkusz
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
A frittatához
5 db tojás
40 ml habtejszín
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg szárított paradicsom (elhagyható)
A tepsi kikenéséhez
1 ek vaj
Elkészítés
A 15 dkg kuszkuszt megfőzzük az alábbi módon: a kuszkuszt olívaolajon (a tarhonyához hasonlóan) megpirítjuk. Ügyeljünk, nehogy leégjen. Tegyünk oda annyi sós vizet egy lábasban, amennyi ezt a mennyiségű kuszkuszt ellepi. Forraljuk fel, majd öntsük a kuszkuszra. Egy percig főzzük össze, majd zárjuk el a gázt, és fedjük le a lábast. A kuszkusz fel fogja szívni a maradék vizet.
Az 5 tojást keverjük össze a főtt kuszkusszal.
A masszát sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a tejszínt és parmezánt.
Aprítsuk fel a hagymákat, adjuk a masszához.
Melegítsük elő a sütőt.
Kenjük ki a formát margarinnal, majd öntsük bele a masszát.
Fél óra alatt süssük készre a sütőben.
Félidőben szórhatunk még rá sajtot, karikára vágott hagymát.
Ha kész megspékelhetjük még metélőhagymával és szárított paradicsommal.
0 Megjegyzések