Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Kevert tészta recept

Az alapreceptet írtam le. Lehet gazdagítani mogyoróval, dió vagy mandula, csoki vagy gyümölcs darabokkal, kókuszreszelékkel, reszelt citromhéjjal vagy rumban áztatott mazsolával. A lányom, mikor kisgyerek volt, szoktam pl. muffin formában is sütögetni, többféle ízzel. Ő nagyon szerette a kakaósat és a gyümölcs darabokkal készítettet, vagy a csoki lencséset. Egy jó nagy tál süti volt belőle. Most 28 cm-es kuglófformát használtam az egyszerűség kedvéért. 1/4 részét a tésztának összekevertem 3 kiskanál kakaóval, és az egész tésztához adtam még 2 csomag vaníliás cukrot. Egy villa segítségével a tésztába kevertem. Majd mikor már kihűlt a tészta, 2 tábla csokit fölolvasztottam, és bevontam vele a tetejét. Hagytam lefolyni a csokit, mert így kapott egy rusztikus formát. Tejhez, kávéhoz, kakaóhoz nagyon finom.
Hozzávalók / 12 adag

250 g vaj (vagy margarin)
250 g cukor
4 db tojás
500 g finomliszt
1 csomag sütőpor
125 ml tej

Elkészítés

A vajat és a cukrot krémesre összekeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és a tejjel együtt váltakozva adagoljuk a vajkrémhez. Közben állandóan keverjük. Jól összedolgozzuk.
Vajazzuk és lisztezzük ki a formát, beleöntjük a tésztát, és megsütjük. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések