Az alapreceptet írtam le. Lehet gazdagítani mogyoróval, dió vagy mandula, csoki vagy gyümölcs darabokkal, kókuszreszelékkel, reszelt citromhéjjal vagy rumban áztatott mazsolával. A lányom, mikor kisgyerek volt, szoktam pl. muffin formában is sütögetni, többféle ízzel. Ő nagyon szerette a kakaósat és a gyümölcs darabokkal készítettet, vagy a csoki lencséset. Egy jó nagy tál süti volt belőle. Most 28 cm-es kuglófformát használtam az egyszerűség kedvéért. 1/4 részét a tésztának összekevertem 3 kiskanál kakaóval, és az egész tésztához adtam még 2 csomag vaníliás cukrot. Egy villa segítségével a tésztába kevertem. Majd mikor már kihűlt a tészta, 2 tábla csokit fölolvasztottam, és bevontam vele a tetejét. Hagytam lefolyni a csokit, mert így kapott egy rusztikus formát. Tejhez, kávéhoz, kakaóhoz nagyon finom.
Hozzávalók / 12 adag
250 g vaj (vagy margarin)
250 g cukor
4 db tojás
500 g finomliszt
1 csomag sütőpor
125 ml tej
Elkészítés
A vajat és a cukrot krémesre összekeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és a tejjel együtt váltakozva adagoljuk a vajkrémhez. Közben állandóan keverjük. Jól összedolgozzuk.
Vajazzuk és lisztezzük ki a formát, beleöntjük a tésztát, és megsütjük. Jó étvágyat kívánok!
0 Megjegyzések