Anyukám mindig ezt az ételt készítette karácsonykor, idén a tesóimmal nosztalgiáztunk egy kicsit.
Hozzávalók / 6 adag
A húshoz
1 kg pulykamell
1 nagy db alma
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 dl fehérbor (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
2 ek snidling
15 dkg kolozsvári szalonna
1 ek napraforgó olaj
A panírozáshoz és sütéshez
25 dkg zsemlemorzsa
5 db tojás
25 dkg finomliszt
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húst vékonyra kiverjük, besózzuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon kisütjük.
Hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a borral. Őrölt borssal ízesítjük, ha kell, még sózzuk. Puhára pároljuk.
A legvégén kerül bele az apró kockára vágott alma. 1-2 percig ezzel is pároljuk.
Tűzről lehúzzuk, belekeverjük a metélőhagymát.
A húsok közepére halmokat rakunk ebből a töltelékből, majd óvatosan felcsavarjuk, és fogpiszkálóval rögzítjük.
Bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.
0 Megjegyzések