Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vasárnapi kacsanyakleves recept

A nagymamák vasárnapi húslevese kétségkívül utánozhatatlan. Azért ez is egészen finom lett, ahhoz képest, hogy csak gyenge hamisítvány. De majd 40 év múlva..
Hozzávalók / 8 adag

50 dkg kacsaaprólék (3 db kacsanyak)
10 dkg csirkemáj
5 dkg csirkeszív
4 közepes db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1 tk egész fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1 kis db vöröshagyma
3.5 l víz
15 dkg cérnametélt (vagy lúdgégetészta)

Elkészítés

Mossuk meg a nyakakat, és hideg vízben tegyük fel főni, sózzuk meg. Amint felforrt, vegyük vissza a lángot/hőt a legkisebbre, és így, éppen, hogy gyöngyözve hagyjuk főni a húst.
A leves felszínén keletkező habot folyamatosan merjük le.
Jó egy óra elteltével adjuk a leveshez a megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket, az egészben hagyott hagymákat, a petrezselyemzöldet, a szívet és a szemes borsot is.
Kb. újabb egy óra elteltével (a hús állagától függően) a leveshez adjuk a májat is, és még legalább 20 percig főzzük.
Ha minden megfőtt a levesben, szűrőkanállal kimerjük a zöldségeket és a húsokat. A borsra, petrezselyemre és a hagymákra már nem lesz szükség.
Leszűrjük a levest. Egy kis lábosba átmerünk belőle néhány merőkanállal, és külön megfőzzük benne a tésztát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések