Garantáltan repedésmentes piskóta! :)
Hozzávalók / 2 adag
3 db tojás
4 púpozott ek finomliszt
3 ek cukor
1 ek margarin (olvasztott)
2 evőkanál víz
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A 3 tojás fehérjét félig felverjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot, és kemény habbá verjük.
A 3 tojás sárgáját a maradék 2 kanál cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olvasztott margarint és a 2 kanál vizet.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához.
A tojásfehérje habot finoman összekeverjük a kikevert tojássárgájával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, még melegen jól benedvesített konyharuhába tekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, baracklekvárral megkenjük és feltekerjük.
0 Megjegyzések