Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Meyer citromos mini kuglóf recept

Egy francia gasztronómiai blogban találtam rá. Igaz, ott muffin formában volt elkészítve, de én most mini kuglófként sütöttem meg. Az adag 12 db muffinra vagy 8 db mini kuglófra elegendő. Érdemes rögtön duplázni vagy triplázni, mert annyira finom az íze, lehelet könnyű a tésztája, hogy 1 darabnál biztos nincs megállás.
Hozzávalók / 4 adag

4 db tojás (L-es)
8 dkg vaj
13 dkg cukor
12 dkg szitált finomliszt
1 citromból nyert meyer citromhéj
1 citromból nyert meyer citromlé
0.5 teáskanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
Egy tálban a tojássárgákat a cukorral addig habosítjuk, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a citromlevet (ez nekem 70 ml lett), majd a langyosra hűlt vajat, és addig keverjük, amíg az állaga homogén nem lesz. Összekeverjük az átszitált lisztet és a sütőport, majd beledolgozzuk a tojásos keverékbe. A tojásfehérje-habot óvatosan, apránként belekeverjük.
A masszát elosztva belekanalazzuk a mini kuglófformába. Minden formába kb. csak 3/4 részéig, mert sütés közben a sütőportól emelkedni fog. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész várjunk néhány percet, és csak utána szedjük ki a formából őket.
Kihűlve tálaljuk, ha igény van rá, esetleg a tetejüket enyhén porcukrozzuk, és kínáljunk mellé citromkrémet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések