Imádom az egytálételeket! Változatosak, gyorsan elkészíthetőek. Egy ciprusi barátnőm facebook oldalán láttam egy ránézésre magyaros rizses húsnak tűnő ételt, aminek a folyatásban az alapanyagai le voltak fotózva. Görögül nem tudok, de képfelismerés és a saját főzési ismereteim alapján alkottam egy magyar-görög kombinációt.
Hozzávalók / 2 adag
6 gerezd fokhagyma
2 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
10 szem fekete bors
4 db szegfűszeg
0.5 dl napraforgó olaj
10 dkg marhahús
1 bögre rizs
5 dl víz
Elkészítés
A fokhagymát hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot félbevágjuk, a középső zöld részét (ahol a szára van) kivágjuk, majd vékonyan, szintén hosszanti irányban felszeleteljük.
Egy lábasban olajon együtt megpuhítjuk őket, sózzuk, egész borsozzuk, és pár szem szegfűszeget dobunk bele.
Hozzáadjuk a felkockázott húst, felöntjük annyi vízzel, ami két ujjnyival a hús felett ér.
Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul a hús is, majd beleöntjük a rizst, és továbbfőzzük fedő alatt. Ha szükséges, sózzuk.
0 Megjegyzések