Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Paradicsomos rizses hús recept

Imádom az egytálételeket! Változatosak, gyorsan elkészíthetőek. Egy ciprusi barátnőm facebook oldalán láttam egy ránézésre magyaros rizses húsnak tűnő ételt, aminek a folyatásban az alapanyagai le voltak fotózva. Görögül nem tudok, de képfelismerés és a saját főzési ismereteim alapján alkottam egy magyar-görög kombinációt.
Hozzávalók / 2 adag

6 gerezd fokhagyma
2 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
10 szem fekete bors
4 db szegfűszeg
0.5 dl napraforgó olaj
10 dkg marhahús
1 bögre rizs
5 dl víz

Elkészítés

A fokhagymát hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot félbevágjuk, a középső zöld részét (ahol a szára van) kivágjuk, majd vékonyan, szintén hosszanti irányban felszeleteljük.
Egy lábasban olajon együtt megpuhítjuk őket, sózzuk, egész borsozzuk, és pár szem szegfűszeget dobunk bele.
Hozzáadjuk a felkockázott húst, felöntjük annyi vízzel, ami két ujjnyival a hús felett ér.
Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul a hús is, majd beleöntjük a rizst, és továbbfőzzük fedő alatt. Ha szükséges, sózzuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések