Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sárgaborsó krémleves kolbásszal recept

Ha füstölt sonkát főzők, nem öntöm ki a levét, hanem nagyobb margarinos dobozokban lefagyasztom. Nagyon jól használható szárazbab-, lencse- és sárgaborsó levesekhez, amikbe valami miatt nem kerül füstölt csülök vagy oldalas. Az ilyen, sonkalével főtt levesek ugyanis összehasonlíthatatlanul ízletesebbek a vízben főtt társaiknál.
Hozzávalók / 4 adag

20 dkg felesborsó
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
2 ek napraforgó olaj
3 dkg finomliszt
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
15 dkg kolbász (füstölt)

Elkészítés

A sárgaborsót átöblítjük, majd néhány órára langyos vízbe áztatjuk.
Tiszta hideg vízben a hagymával és a babérlevéllel együtt feltesszük főni. Sózzuk.
Mikor felforrt, kis lángon főzzük tovább, míg a borsó teljesen meg nem puhul.
Mikor a szemek már szinte mind szétfőttek, a babérlevelet kihalásszuk, és a levest hagymástól botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Az olajjal és a liszttel rántást készítünk, megdinszteljük benne a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és a leveshez adjuk.
A kolbászt felszeleteljük, és a levesbe tesszük. Hagyjuk még 5 percig főni, hogy az ízek összeszokjanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések