Pár éve ezt is a nagylányomtól hallottam, amikor nyíladozott a főzés utáni vágya. A szükség nagy úr! Kicsit variáltam rajta azóta, de így lett igazán a kedvenc. Egyszerű, gyors és naaagyon finom.
Hozzávalók / 6 adag
60 dkg csemegekukorica (mirelit vagy konzerv)
400 g tömlős krémsajt
20 dkg sajt (reszelt, lehet füstölt is)
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem (aprított)
1 közepes db póréhagyma
1.5 l alaplé (lehet kockából is)
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés
Az erőlevest felforraljuk (vagy megfőzzük kockából), a póré zöld végét alaposan megmossuk, és beledobjuk, így főzzük kicsit.
Kidobjuk a hagymadarabot, és belenyomjuk a sajtokat, jól átforraljuk, hogy a sajt elolvadjon.
Beletesszük a kukoricát, a tejszínt, és kevés fehér borssal megszórjuk. Pár percig főzzük, ha konzervvel készítjük, csak rottyantunk rajta egyet, és kész.
Rászórjuk a petrezselymet.
Tálaláskor a tányérokban vékonyra szelt póréhagymával és reszelt sajttal megszórjuk
0 Megjegyzések