Mint a sima mozzarella salátánál, ennél is sokat számít, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk. Szeretem a sima mozzarella salátát és a bulgurt is külön-külön, aztán egyszer farkaséhesen a hűtőbe nézve ezt találtam ki, és azóta rengetegszer készítettem.
Hozzávalók / 2 adag
0.5 bögre bulgur (1 dl)
2 dl víz (picit kevesebb)
3 közepes db paradicsom
100 g mozzarella
1 csokor bazsalikom
1 teáskanál olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A bulgurt öntsük fel egy picivel kevesebb mint kétszer annyi vízzel, amibe tegyünk egy kk sót. Van egy 1 dl-es poharam, én abban szoktam kimérni a bulgurt, majd a vizet, a második pohár víznél nem öntöm tele.
Feltesszük főni, forrástól számított 5 percig főzzük, majd átkeverjük, lefedjük, és 15 percig hagyjuk állni. Közben magába fogja szívni az összes vizet. Mikróban 6 percre tesszük be 600 W-on, ha lejár átkeverjük, lefedjük és, hagyjuk azt is állni.
Közben feldaraboljuk a paradicsomokat, kettévágjuk a mozzarella golyókat, felaprítjuk a bazsalikomot.
15 perc után összekeverjük a bulgurt, ráöntjük az olívaolajat, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Kóstolás után, ha szükséges még megsózhatjuk, ízlés szerint esetleg frissen őrölt borsot is tehetünk rá.
0 Megjegyzések