Diétázni kezdtem, emellett egyetemista is vagyok, ezért kellett egy jó olcsó leves recept, amit gyorsan el tudok készíteni.
Hozzávalók / 3 adag
1 kis db karfiol
2 db burgonya
6 dl víz
0.5 db leveskocka
0.5 tk kakukkfű
0.5 teáskanál natúr ételízesítő
1 tk só
4 ek főzőtejszín (vagy joghurt)
2 nagy db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés
Első lépés a karfiol rózsákat és a felkockázott krumplit bő sós vízben puhára főzzük.
A répát megpucoljuk, vékony szálakra vagdossuk.
A hagymát vastagabb karikákra vágjuk.
Miután megfőtt a krumpli és a karfiol, leszűrjük a levet, amiben főtt, félretesszük, abból kb. 6 decit kimérünk, félretesszük.
A 6 deci lében elkeverjük kis lángon a fél leveskockát és a só felét, és félretesszük.
A répát és a hagymát tepsibe tesszük olívaolajon, szép aranybarnára pirítjuk a só másik felével és a kakukkfűvel.
Eközben a krumplit és a karfiolt botturmixszal elkeverjük, krumplipüré állaga lesz, majd hozzáadjuk a tejszínt és a levet, és összeturmixoljuk.
Kiszedjük a levest, és a hagymás répát tetejére halmozzuk.
0 Megjegyzések