Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Kelkáposzta-főzelék régiesen recept

Talán az egyik kedvenc főzelékem a kelkáposzta-főzelék...
Hozzávalók / 6 adag

A főzelékhez
1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)
600 g burgonya (tisztított mennyiség)
1 ek majoranna (csapott)
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A rántáshoz
1 ek mangalica zsír (púpos, vagy 3 ek olaj)
2 evőkanál finomliszt
2 ek fűszerpaprika (csapott)

Elkészítés

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések