Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Répás - almás muffin recept

A legjobb répás muffin receptet kerestem, és azt hiszem, megtaláltam. Az idei Rama receptkönyvben bukkantam rá. A család egy pár perc alatt elkapkodta az összeset. :) A tészta istenien könnyű, levegős, és annak ellenére, hogy a cukormennyiség soknak tűnik, a nádcukortól nem lesz kibírhatatlanul édes a sütemény.
Hozzávalók / 4 adag

20 dkg finomliszt
18 dkg nádcukor
13 dkg vaj (olvasztott)
10 dkg sárgarépa (reszelt)
1 kis db alma (reszelt)
1 kk fahéj (őrölt)
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 marék dió (durvára vágott)
1 marék mazsola
1 csipet só
10 dkg tortabevonó (a díszítéshez)
1 teáskanál napraforgó olaj

Elkészítés

A száraz összetevőket összekeverjük egy nagyobb tálban.
Apránként hozzáadjuk a folyékony összetevőket.
A muffintésztát sosem kevergetjük sokáig. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és már kanalazzuk is a muffinsütőbe, általában a mélyedést a 3/4-éig töltjük. A szilikonost szükségtelen vajjal kikenni, a többi fajtát viszont ki kell kennünk.
A sütőt melegítsük elő, a muffinokat megsütjük, tűpróbával teszteljük.
A tortabevonót gőz felett olajjal megolvasztjuk, és a kihűlt muffinokat tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések