Magyarországi útjainkon egyik kedvenc eledelünk a cigánypecsenye. Most el lett itthon is készítve.
Hozzávalók / 2 adag
350 g sertés rövidkaraj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 g füstölt szalonna
1 tk fűszerpaprika (csemege)
2 teáskanál fokhagymakrém
Elkészítés
A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A zsiradék nagyobb részét leöntjük.
A visszamaradt zsiradékban a hússzeleteket oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
A megsült szeleteket megszórjuk a paprikával, és megkenjük a fokhagymakrémmel.
Ráhelyezzük a szalonnaszeleteteket, és tálaljuk.
0 Megjegyzések