Tökéletes ebéd.
Hozzávalók / 4 adag
A leveshez
2 dkg vaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 dl paradicsomlé
7 dl alaplé
2 szál oregánó
150 ml habtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A sajtos szendvicshez
8 szelet toast kenyér
3 dkg vaj
5 dkg cheddar sajt (kb. 8 szelet)
Elkészítés
A leveshez
A hagymákat apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy lábosban, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat.
Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánó ágacskát.
Lefedve főzzük fél órát, míg kicsit besűrűsödik.
Beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd elzárjuk.
A sajtos szendvicshez
A kenyérszeleteket mindkét oldalunkon megvajazzuk. Fogunk egy szeletet, ráteszünk két szelet sajtot, majd ráteszünk egy másik szelet kenyeret.
Serpenyőbe tesszük, és oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Addigra a sajt is olvadós lesz. Közben nyomkodjuk le egy szűrőlapáttal!
Tálaláskor vágjuk ketté keresztbe, és együk a forró leveshez, míg olvadós benne a sajt.
0 Megjegyzések